Hoppa till innehåll

Artiklar

Här kan du ta del av informativa och utbildande artiklar kring det som rör flytt, städ och allt där till. Vi publicerar löpande högkvalitativt innehåll för att hjälpa dig som läsare att underlätta processen kring din flytt.

Transportera kylskåp
Transportera kylskåp Att flytta ett kylskåp kan vara en utmaning. Det krävs noggrannhet och rätt tekniker för att säkerställa att kylskåpet inte skadas under förflyttningen. Läs vidare för att lära dig några tips och rekommendationer för att framgångsrikt transportera ett kylskåp till din önskade destination. Fordon och frakt För att transportera kylskåp är det viktigt..

Läs mer här ››

Frosta av frys
Hur frostar man av frysen på bästa sätt?  Behöver man frosta av en sjävlavfrostande frys? Kan man frosta av frysen utan att stänga av den? Här har vi tips som hjälper dig när du ska frosta av frysen hemma.  Vad betyder det Frosta av frysen innebär att avlägsna isbildning som har samlats inuti frysen. Processen..

Läs mer här ››

Flyttstäd avdragsgillt
Olika regler för privatpersoner och företag Privatpersoner Att få flyttkostnader avdragsgilla för privatpersoner kan vara svårt, men det är möjligt i vissa fall. För att göra avdrag för flyttkostnader, måste du ha ett befintligt arbete med anställningskontrakt och arbetsgivaren bör begära att du flyttar.  Se även vilka regler som gäller för flyttbidrag. Vilka flyttkostnader är..

Läs mer här ››

När flyttar man hemifrån
Snittålder för att flytta hemifrån När brukar man flytta hemifrån i Sverige? Enligt statistik är den genomsnittliga åldern att flytta hemifrån i Sverige lite över 19 år. Faktorer som påverkar tidpunkten för att flytta hemifrån inkluderar ekonomi, arbete och utbildning. När flyttar barn hemifrån? Cirka hälften av svenska ungdomar flyttar hemifrån vid 22 års ålder…

Läs mer här ››

Packa glas
Tänk på detta när det är dags att packa vid flytt När det är dags att packa inför en flytt så krävs noggrannhet och omsorg. Dessa objekt är ömtåliga, så det är viktigt att packa dem på rätt sätt. Här är några punkter att tänka på när du packar glas och porslin: Genom att följa..

Läs mer här ››

Byta skola vid flytt
Bra att tänka på Att byta skola vid flytt kan vara en nödvändighet för många familjer. När man flyttar inom en kommun är det möjligt att behålla den nuvarande förskoleplatsen och därmed undvika att byta förskola.  Om man önskar byta förskola kan man ställa sig i kö, men det finns ingen garanti för att man..

Läs mer här ››

Hyra förråd billigt
Anledningar till hyra förråd Att hyra förråd kan vara en lösning för både privatpersoner och företag som behöver extra utrymme för förvaring av möbler, ägodelar eller verksamhetsutrustning. Det finns flera anledningar till att man kan överväga att hyra förråd som en tillfällig eller permanent lösning. För privatpersoner kan det vara aktuellt att hyra förråd om..

Läs mer här ››

Vilket bredband kan jag ha
Vilka bredband kan jag ha? När det kommer till att välja det bästa bredbandet för ditt hem, finns det flera faktorer att överväga. Från vilka typer av bredband som är tillgängliga på din adress till att jämföra olika leverantörer, är det viktigt att göra en noggrann undersökning för att säkerställa att du får den bästa..

Läs mer här ››

Flytta tvättmaskin
Förberedelser inför att flytta tvättmaskinen Bered utrymme När du ska flytta tvättmaskinen behöver du bereda utrymme för den. Ta bort eventuella möbler, mattor eller andra föremål som kan vara i vägen och försvåra flytten. Det är viktigt att ha tillräckligt med utrymme för att undvika att skada tvättmaskinen eller andra objekt i rummet. Avstånd från..

Läs mer här ››

flytta tung möbel
Förberedelser innan du ska flytta en tung möbel Det är inte alltid så lätt att flytta tunga saker, så här har du några saker du kan tänka på innan du ska börja flytta tunga möbler själv.  Rätt verktyg och utrustning För att flytta en tung möbel själv, säkerställ att ha rätt verktyg och utrustning. Använd..

Läs mer här ››