Hoppa till innehåll

Utlandsflytt

MB Flytt är en internationell flyttfirma med lång erfarenhet av utlandsflyttar till hela Europa.

Vi hjälper dig med allt från att planera din utlandsflytt till att frakta möbler och hela bohaget utomlands.

Begär offert på utlandsflytt

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom 1 timme (gäller kontorstider).

  Fält med * är obligatoriskt att fylla i.

  Flyttfirma utomlands

  Nyckeln till en smidig utlandsflytt är planering. Vi på MB Flytt har lång erfarenhet av att agera flyttfirma utomlands och vet vad som krävs för att flytten ska ske effektivt och tryggt. Det är förstås mer att tänka på när man ska flytta utomlands jämfört med att flytta till en ny lägenhet i hemstaden.
  Att anlita en flyttfirma för att sköta din utlandsflytt kan vara en bra idé, dels för att dina saker ska komma fram hela, men även för att du själv slipper sköta flytten och kan lägga tid och energi på annat.

  Vi hjälper till att flytta bohag utomlands och där ingår förstås allt från att transportera möbler utomlands och planera hela transporten med allt vad det innebär.

  Professionell & pålitlig flyttfirma utomlands

  Det blir mer och mer vanligt att flytta, bo och jobba utomlands. Vissa gör det ett tag och vissa blir kvar permanent. Några exempel på vanliga destinationer för en utlandsflytt är Norge, Tyskland eller Holland. Dessa är exempel där man ganska enkelt kan planera flytten och vi hjälper till med eventuella tulldokument som kan behövas.

  Om man kollar bakåt i tiden var det en större och mer krångligare process som krävdes för att genomföra en utlandsflytt. Idag är det mycket enklare, och vi som flyttfirma tar över ansvaret över dina ägodelar och ser till att de kommer fram i samma skick som när de packades.

  Vi tar hand om sakerna med respekt, stor varsamhet och framför allt med säkerhetstänk. Hör av dig till vår internationella flyttfirma för att få mer information kring en eventuell utlandsflytt så lovar vi att göra allt för att ni ska få bästa möjliga villkor och en säker flyttjänst till er nya destination.

  Anledningar att använda MB Flyttfirma utomlands:

  • Vi planerar flytten tillsammans med er och ni får en tydlig offert över kostnader och vad som ingår för att ni ska ha full trygghet genom hela processen
  • Vi packar med omtanke och använder speciella filtar för att skydda er egendom.
  • Vi har lokalkännedom och använder alltid bästa rutten för att spara tid och pengar åt våra kunder.
  Flyttar i hela Europa

  Vi flyttar inom hela Europa

  Vi är en internationell flyttfirma som tar uppdrag i hela Europa. Oavsett om du ska flytta hem till Sverige igen eller om du ska flytta utomlands kan vi hjälpa dig. Ingen distans är för lång och ingen flytt för stor.

  Vi hjälper dig att organisera din flytt och erbjuder bland annat flyttar till och från följande länder:

  Inför din flytt utomlands

  Vi kan hjälpa till oavsett var i Europa du har tänkt flytta. När du anlitar oss för att transportera dina ägodelar utomlands kan du känna dig lugn och trygg med att sakerna kommer fram hela. Nedan kan du se några vanliga exempel på destinationer som är vanliga för utlandsflytt.

  Flytt Norge

  Har du landat ett nytt jobb i Norge och behöver hjälp med utlandsflytt? Vår kompetenta flyttfirma kan hjälpa dig att flytta utomlands till Oslo, Trondheim eller någon annanstans i landet. Vi erbjuder helhetslösningar där vi kan ta hand om allt från packning till flyttstädning. Vi genomför dessutom företagsflyttar och andra specialtransporter. Skulle det finnas behov att få hjälp med dokument till tullen i samband med din utlandsflytt kan vi hjälpa till med det med.

  Flytt till Tyskland

  Har du planer på att flytta till Tyskland? Vi kan transportera dina saker oavsett om du ska flytta till en större stad eller ut på landsbygden. Vi ser till att hjälpa er genom hela processen. Vi kan bland annat erbjuda packning, flyttstädning, montering, magasinering och transport.

  Flytt till Spanien

  Om du funderar på en utlandsflytt till Spanien så kan vi hjälpa till med flyttservice. Vi har erfarenhet att att flytta bohag till Spanien och hela solkusten och vet vad som gäller för att flytten ska ske smidigt. Vi hjälper dig att flytta utomlands efter dina behov, oavsett om det endast är packning och transport eller om du även är intresserad av exempelvis flyttstädning och magasinering.

  Detta behöver du tänka på inför din flytt utomlands

  Beslutet att flytta utomlands kan vara överväldigande med mycket detaljer att hålla koll på. Fastän processen inte nödvändigtvis är komplicerad, kan en välplanerad checklista hjälpa till att inte missa något väsentligt. Stress skapar felmarginaler. Risken för att glömma viktiga punkter ökar och vissa formaliteter kan ta längre tid än förväntat. Du vill inte finna dig själv en vecka före avfärd med halva din lista ogjord! Även om många saker kan ordnas efter ankomst, innebär det onödigt extraarbete. Så det första steget: börja planera och genomföra i tid med hjälp av denna checklista.

  Visum – Pass – Bostad & Inkomst

  Behöver du visum och pass, och hur lång tid tar processen? Krävs det uppehållstillstånd? Genom att kontakta den svenska ambassaden i ditt nya land kan du få värdefull information och svar på dina frågor gällande utlandsflytt. Beroende på vilket land du väljer kan dessutom möjligheterna att hitta bostad och jobb variera. I vissa länder, som Storbritannien till exempel, får du stanna hur länge du vill så länge du kan försörja dig. Du behöver inte ha jobb för att få uppehållstillstånd. Du kan därmed, om du är modig och har budget, resa för att söka jobb på plats. Andra länder, som USA och Australien, har strängare regler för permanent vistelse.

  personnummer & betala svensk skatt?

  Vid utflyttning kan frågor om medborgarskap uppstå. Du behöver inte oroa dig: ditt personnummer och medborgarskap förblir intakta. Du kan behöva betala skatt i Sverige även efter en flytt utomlands. Det bästa är att kontakta Skatteverket för att få detaljerad information. Att äga fastigheter eller driva företag i Sverige innebär vanligtvis skattskyldighet, men under de första fem åren behöver du också visa att du inte har betydande band till Sverige. Skatten i det nya landet beror på dess skatteregler. Du behöver kontakta de lokala myndigheterna för att få svar på detta, vilket är smart att göra innan du flyttar.

  Vad behöver du ta med dig?

  Om du bara reser en gång, kanske du behöver prioritera vad du tar med dig. Du kan skicka vissa saker med flyg eller fartyg om du vill ta med större objekt som möbler, men många väljer att undvika detta eftersom det är dyrt och tar tid. Du behöver ta reda på maxlast, hur mycket extra du får packa mot en avgift, och sedan planera din packning noggrant.

  Vidarebefordring av post

  Inför din utlandsflytt kan du ändra adress och beställa vidarebefordring av post till utlandet, mot en extra kostnad. Om du inte vill betala extra kan du låta posten gå till en bekant i Sverige, eller till en postbox som någon tömmer regelbundet, och sedan få nödvändig post skickad till dig. Men detta kräver att du har en person som kan agera mellanhand. Mängden post bör minska över tid, så denna lösning kan fungera bra.

  Körkort, bankkort och liknande

  Det är inte givet att ditt körkort gäller i det nya landet, kontrollera detta innan du kör bil eller eventuellt innan du reser. Ta reda på hur du får ett bankkort och liknande så att du har allt klart när du anländer. Vad kan du ordna innan, och vad måste ordnas på plats?

  Checklista inför utlandsflytten

  Inför din spännande flytt utomlands är det viktigt att allting blir rätt, och det är förstås mycket att tänka på. Här kan du se en checklista som är bra att bocka av innan du flyttar från Sverige.

  ✓ Kolla upp och fixa Visum
  ✓ Kontakta flyttfirma i god tid
  ✓ Anmäl din flytt till både försäkringskassa och skatteverket
  ✓ Ordna med vaccination, pass och ID-märkning av husdjur.
  ✓ Registrering hos myndigheter i nya landet
  ✓ Anmäl flytt till pensionsmyndigheten om du är pensionär
  ✓ Ordna skolplats till barn och registrera flytten till myndigheter