Hoppa till innehåll

Packningstips vid flytt: Effektiva råd för en smidig flyttprocess

Att förbereda sig inför en flytt kan kännas överväldigande. För att underlätta processen är det viktigt att följa några grundläggande packningstips. Flyttfirman kan hjälpa till en del, men du behöver ändå organisera vissa delar själv.

Av Petter Alexandersson

Förberedelser för flytt

Börja flyttpackningen så tidigt som möjligt och använd en checklista för att följa varje steg. Packa ner säsongskläder, finporslin och böcker som inte behövs i förväg. Det är också en bra tid att genomföra en flyttrensa för att rensa ut onödiga saker.

Förvara viktiga saker t.ex. biljetter, kartor och städprodukter på samma ställe. Märk kartonger tydligt, stapla dem smart och använd rätt skyddsmaterial såsom silkespapper för porslin och glas.

Grundläggande packningstips

Att packa inför en flytt kan vara en utmaning, men med rätt packningstips blir processen smidigare. Börja packa i god tid och använd lådor anpassade för olika typer av föremål.

Fördela föremål i lådor baserat på vikt, såsom små lådor för tunga saker och stora lådor för lättare saker. Du kan se vår guide om flyttlådor och hur många man behöver här. Märk lådorna på sidorna för enkel identifiering. Skydda ömtåliga saker som porslin och glas med silkespapper eller bubbelplast.

Följ dessa grundläggande packningstips för en effektiv och stressfri flytt.

Grundläggande packningstips

Packning av ömtåliga föremål

Glas och porslin

Använd silkespapper, tidningspapper eller bubbelplast för att packa glas och porslin. Se till att varje föremål är ordentligt välförpackat och placerat i flyttkartonger som är väl tejpat. För extra skydd, linda glasen i handdukar.

Tavlor och speglar

För tavlor och speglar, använd tjock kartong eller bubbelplast för att skydda dem. Tejpa hörnen av kartongerna för att hålla dem på plats. Placera därefter dem upprätt i flyttkartonger.

Smycken och små föremål

För smycken som örhängen, halsband och armband, förvara dem separat i små påsar eller askar. Använd sugrör för att förhindra att halsband trasslar ihop sig. Övriga små föremål kan packas med hjälp av kuddar, tidningar, strumpor och filtar för att vaddera.

Lampor och belysning

Demontera lampor och packa varje del separat. Använd väl förstärkta flyttkartonger fyllda med silkespapper, tidningspapper eller bubbelplast. Se till att ömtåliga delar som vas och lampskärmar är ordentligt skyddade.

Lista med packningstips

Byråer och skåp

  • Förbered: Töm alla skåp och lådor innan flytten.
  • Märkning: Märk flyttkartongerna med rum och innehåll för lättare uppackning.
  • Fyll ut: Använd kläder, handdukar eller tidningspapper för att fylla ut tomrum och skydda ömtåliga föremål.

Sängar och madrasser

  • Nedmontering: Demontera sängar, skruva loss eventuella sängbord och förvara skruvarna på ett säkert ställe.
  • Förpackning: Täck madrasser med skyddsplast eller täcken för att skydda dem mot smuts och slitage under transporten.
  • Madrassband: Använd band eller snören för att hålla madrassen rullad och säkra den under transport.

Sammanfattningsvis är det viktigt att noggrant förbereda och packa dina möbler inför flytten. Genom att följa ovanstående packningstips för byråer, skåp, sängar och madrasser, kommer du att minska risken för skador och göra uppackningen efter flytten smidigare.

Ytterligare packningstips

När du packar inför en flytt är det viktigt att ha en packningslista för att organisera allt. Använd olika material som ull, denim och stickat för att skydda ömtåliga föremål.

Ett smart sätt att packa kläder är att använda packningskuber. De hjälper till att komprimera och organisera dina kläder effektivt. Tänk på att använda olika storlekar på lådor för att underlätta packningen: små lådor för tunga saker och stora lådor för lättare saker.

Att packa noga och använda rätt material kan göra stor skillnad. Följ dessa tips för en problemfri flytt!

Vad ska man tänka på när man packar?

Om du packar saker i en väska kan det faktiskt underlätta att packa de tyngsta sakerna högt upp och närmast ryggen för balansens skull. När du packar i en kartong har man vanligtvis de tyngsta sakerna i botten.