Hoppa till innehåll

Artiklar

Här kan du ta del av informativa och utbildande artiklar kring det som rör flytt, städ och allt där till. Vi publicerar löpande högkvalitativt innehåll för att hjälpa dig som läsare att underlätta processen kring din flytt.

Rengöra duschväggar
Väggarna av din dusch, likt resten av badrummet, behöver underhåll med tidens gång. I denna guide går vi igenom det som krävs för att bibehålla en fräsch och funktionell duschvägg. Det är en förhållandevis enkel process som varken kräver alltför mycket tålamod eller ansträngning.
rensa avlopp med bikarbonat
Det är inte ovanligt att det över tid kan ansamlas smuts och rester i ditt avlopp. Som tur är finns det många enkla knep för att råda bot på envisa avlopp och lösa upp proppar som kan uppstå.
Att rengöra diskmaskinen är viktigt för att säkerställa dess prestanda och livslängd. Dels bidrar det till en högre hygiennivå, eftersom bakterier och smuts kan samlas i maskinen över tid. Genom att regelbundet rengöra diskmaskinen minskar man risken för dålig lukt och minskar uppkomsten av farliga bakterier.
Flyttstädning checklista
Att flytta kan vara en stressig upplevelse, och det är viktigt att vara väl förberedd för att processen ska gå så smidigt som möjligt. En viktig del av flytten är flyttstädningen, där många undrar: Vad ingår i en flyttstädning? Här är en detaljerad checklista som kan hjälpa dig att säkerställa att allt blir ordentligt städat.
Rengöring av spegel
När du ska tvätta spegel putsa din spegel är det viktigt att först se över ytan för smuts och fläckar. En välputsad spegel förbättrar inte bara utseendet i rummet, utan hjälper även att skapa en ren och fräsch känsla.
rensa inför flytt
Flytten är en perfekt tidpunkt att rensa hemmet. Det är en möjlighet att minska antalet saker du behöver flytta, vilket kan göra flytten mindre stressande och mer organiserad. Men hur rensar du bäst? Här är din ger vi en detaljerad guide som pratar om allt gällande flyttrensning.
Hur många flyttkartonger behöver man
Hur många flyttkartonger behöver man? När det kommer till flytt och packning är flyttlådor en viktig del av processen. Det finns dock en del tips och tricks att tänka på för att göra flytten så smidig som möjligt. Att använda sig av lite strategiskt tänk kan underlätta mycket på själva flyttdagen. Här går vi igenom var man köper flyttlådor, hur många som kan tänkas behövas och hur man packar lådan bäst.
Packningstips
Att förbereda sig inför en flytt kan kännas överväldigande. För att underlätta processen är det viktigt att följa några grundläggande packningstips. Flyttfirman kan hjälpa till en del, men du behöver ändå organisera vissa delar själv.
Checklista flytt
Flyttprocessen kan vara överväldigande, med en myriad av uppgifter att hålla reda på. För att underlätta denna process har vi sammanställt en omfattande checklista för att säkerställa att ingenting glöms bort. Vi kommer att gå igenom vad du behöver tänka på före, under och efter flytten, samt specifika aspekter att överväga när du flyttar från eller till en lägenhet eller villa.
Adressändring
När man flyttar är det viktigt att göra en adressändring för att säkerställa att all post kommer fram till den nya adressen. Adressändring ska göras genom att göra en flyttanmälan hos Skatteverket, och därefter hos Adressändring för att få eftersändning av post.