Hoppa till innehåll

Artiklar

Här kan du ta del av informativa och utbildande artiklar kring det som rör flytt, städ och allt där till. Vi publicerar löpande högkvalitativt innehåll för att hjälpa dig som läsare att underlätta processen kring din flytt.

Vatten fläckar på marmor
Vattenfläckar på marmor Ursprung och orsaker Marmor är ett poröst naturmaterial, vilket gör det mottagligt för fläckar, inklusive vattenfläckar. Vattenfläckar på marmor kan orsakas av långvarig kontakt med vatten, exempelvis om fuktiga vattenglas står på en marmorskiva i ett dygn eller längre. Identifiera vattenfläckar Vattenfläckar ser oftast ut som matta fläckar på marmor och har..

Läs mer här ››

svartmögel badrum
Tips på hur du kan få bort svartmögel Använda rengöringsmedel Ett effektivt sätt att ta bort svartmögel i badrum är att använda rengöringsmedel. Svartmögel sätter sig ofta ytligt i fuktiga områden som badrum, och då hjälper ett bra rengöringsmedel till att få bort möglet. Alternativt kan vanligt tvättmedel, vatten och en trasa användas för borttagning…

Läs mer här ››

bästa flyttkartonger
Viktigt med lämpliga flyttkartonger Bästa flyttkartonger är avgörande för en smidig och säker flytt. Ett par av de mest rekommenderade flyttkartongerna är Shurgard Flyttlåda och Salong flyttkartong. Shurgard Flyttlåda blev bäst i test i flera experttester och är känd för sin hållbarhet och användarvänlighet. Salong flyttkartong har också fått höga betyg med ett genomsnittligt totalbetyg..

Läs mer här ››

billiga flyttkartonger
Att investera i kvalitativa flyttkartonger är en viktig del i flytt av bohag, då det är lätt hänt att man under tidens gång samlar på sig en hel del saker. Många prioriterar gärna så låga utgifter som möjligt i samband med flytt. Varje moment räknas då det påverkar den totala kostnaden av att flytta till en ny bostad. Här kommer vi gå igenom vilka flyttkartonger som är prisvärda och pålitliga, var du hittar dessa och mycket mer som rör transport och packning av bohag.
vad kostar flyttfirma
Det är mycket som skall falla på plats vid en flytt , och därför kan det kännas som ett stort åtagande. När det kommer till själva transporten av bohag så är det många som föredrar att låta någon annan ta sig an uppdraget. När man väljer en lämplig flyttfirma är det i många fall priset som är en avgörande faktor. Här går vi igenom vad en flyttfirma kan kosta, och vilka moment som kan påverka priset.
rengöra köksluckor
Det låter kanske lättare sagt än gjort att rengöra köksluckor, men sanningen är att det ibland kan behövas en hel del kärlek och rätt metod. Beroende på vilket material du har valt att använda i ditt kök så kan det skilja en aning i vilket tillvägagångssätt som lämpar sig bäst.
Rengoring-duschmunstycke
I denna guide ska vi gå igenom vad du behöver tänka på när du rengör din dusch och dess komponenter. Med hjälp av värdefulla tips och enkla lösningar kan du se till att hålla din dusch i bästa möjliga skick.
Ta bort fläckar från tapet
Det finns gott om husmorsknep att ta till vid skötsel av tapeter. Att vara försiktig och välja rätt tapet utefter rummets förutsättningar räcker också en lång väg. Men även i de mest försiktiga hushållen kan olyckor inträffa. I denna guide kommer vi gå igenom de mest effektiva metoderna för att förlänga livslängden på tapetserade väggar. 
tvätta smutsigt innertak
Att tvätta innertak är en relativt enkel uppgift med rätt kunskaper. Här kommer vi gå igenom precis det du behöver veta för att tvätta tak inomhus.
flyttbidrag
Flyttbidrag är en ekonomisk hjälp som tidigare kunde sökas hos Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan för att täcka kostnader relaterade till en flytt. Dock upphörde flyttbidrag för pendlingskostnader och bohagsflytt år 2015. Trots detta finns det fortfarande andra möjligheter att få ekonomiskt stöd vid en flytt.