Hoppa till innehåll

Flytta tillbaka till Sverige

Vi på MB Flytt har lång erfarenhet av internationella flyttar. Vi hjälper dig med hela flytten när det är dags att flytta tillbaka till Sverige från andra länder.

Vi kan hjälpa dig med allt från planering av återflytten till att packa dina möbler och flytta hem hela bohaget.

Prisförfrågan på flytt

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom 1 timme (gäller kontorstider).

  Fält med * är obligatoriskt att fylla i.

  Återvända till Sverige från utlandet

  Idag väljer allt fler svenskar att lämna hemlandet för att utforska nya möjligheter utomlands. Men förr eller senare finns det ofta en längtan att flytta tillbaka till Sverige efter många år utomlands. Att flytta tillbaka till Sverige som svensk medborgare kan faktiskt vara en komplex process, men med rätt förberedelser och stöd kan övergången bli smidig. Vår flyttfirma kan hjälpa dig med hela flyttlasset när du vill återvända till Sverige.

  Varför välja MB Flytt för din återflytt till Sverige?

  Med vår långa erfarenhet av internationella flyttar, särskilt mellan populära destinationer inom EU, som exempelvis att flytta från Norge till Sverige, kan vi erbjuda en skräddarsydd lösning för just dina behov.

  Flytta till sverige från eu

  Omdömen och recensioner

  återvända till sverige från utlandet

  Fördelar med att anlita oss vid återflyttning till Sverige

  • Planering: Tillsammans med er planerar vi flytten, hela vägen. Ni får en tydlig offert över kostnader.
  • Stort utbud av flyttjänster: Packning, flyttstäd och flytt av hela ert bohag över gränserna.
  • Säkert och tryggt: Vi är experter på det vi gör och dina saker är alltid i trygga händer. Vi packar med omtanke och använder speciella material för att skydda dina ägodelar.
  • Lokal kunskap: Vi har logistik-expertis och koll på alla delar kring transportlösningar i olika länder. 
  • Kommunikation: Vi är noggrann med att kommunicera med dig och uppdatera dig om din status på din flytt. Vi ser till att det inte råder några oklarheter.
  • Utbildad personal: Hela vårt team är utbildat i bästa packnings-tekniker och vi fokuserar på effektivitet och tidsbesparing.
  • Etablerad flyttfirma: Vi är en stor och populär flyttfirma som du kan lita på när du ska flytta tillbaka till Sverige. Läs gärna våra kundrecensioner.

  Viktiga saker att tänka på när du flyttar hem till Sverige

  • Anmäl flytten till Skatteverket: Om du har flyttat utomlands och vill flytta tillbaka till Sverige igen som svensk medborgare så bör du folkbokföra dig, om du har tänkt stanna längre än ett år. För detta krävs ett besök på Skatteverkets servicekontor med nödvändiga dokument som pass, eventuella ändringar i civilstånd och födelsebevis för barn födda utomlands.
  • Kontakta Försäkringskassan: När du återvänder till Sverige, särskilt med barn under 16 år, kommer Försäkringskassan att kontakta dig angående försäkringar och eventuella bidrag
  • Hitta ett nytt hem: Att hitta boende är en av de största utmaningarna när man flyttar tillbaka. Vare sig du letar efter en bostadsrätt, hyresrätt eller vill ställa dig i bostadskö, finns det många resurser tillgängliga för att hjälpa dig.
  • Jobbsökande: Uppdatera ditt CV, Linkedin-profil och skaffa nödvändiga intyg från tidigare arbetsgivare utomlands. Använd ditt nätverk, arbetsförmedlingen och rekryteringsföretag för att hitta jobbmöjligheter.
  • Magasinering: Om du har överflödiga föremål eller inte hittat permanent boende direkt kan det vara bra att hyra förråd för dina ägodelar.
  • Försäkringar och avtal: Se till att skaffa en hemförsäkring, teckna ett nytt elavtal och säg upp eventuella avtal du hade utomlands.
  • Körkort: Om ditt körkort utfärdats utanför EU/EES-området kan det krävas att du skaffar ett svenskt körkort inom ett år efter din återkomst.
  Flytta hem

  Priser för att flytta tillbaka till Sverige

  Kostnaden för att flytta hem ditt bohag till Sverige varierar beroende på avstånd, storlek på bohag, hur mycket som behöver flyttas och en rad andra parametrar. Fyll i vårt offertformulär och få en kostnadsfri offert utan krav inom 1 timme.

  Till offert
  Flytta till sverige

  Spara pengar genom att anlita oss vid flytt till Sverige

  Många tror att det är dyrare att anlita en flyttfirma än att göra allt själv. Men när man räknar med alla dolda kostnader, från att hyra en lastbil till att köpa packmaterial, kan det faktiskt oftast vara mer kostnadseffektivt att anlita experter.

  Med oss finns det inga dolda avgifter. När du får en offert från oss, är det det pris du betalar. Vi tror på transparens och rättvisa priser. Vi lägger även stor vikt vid effektivitet. Tid är pengar och med vår hjälp kan du snabbt återgå till ditt normala liv i Sverige, utan att behöva oroa dig för de många detaljerna i en flytt.

  Vi är försäkrade

  Hos oss är er flytt försäkrad hos Trygg Hansa och all vår personal har flerårig erfarenhet i branschen, vilket innebär att du tryggt kan lämna över ansvaret på oss.

  Vilka är vi då?

  Att flytta är en stor grej. För att du ska känna dig trygg, vill vi berätta vilka vi är och om ansvarskänslan vi känner när vi hanterar dina ägodelar.

  » Läs mer

  Innan ni väljer

  Hur ska man tänka när man bestämmer sig för vilken flyttfirma man ska anlita. Vi har gjort en checklista med saker man ska tänka på.

  » Läs mer

  Kort om rutavdrag

  På våra tjänster kan du självklart göra rutavdrag. Det är individuellt hur mycket man kan dra av, men vi har gjort en generell guide på hur det går till.

  » Läs mer