Hoppa till innehåll

Artiklar

Här kan du ta del av informativa och utbildande artiklar kring det som rör flytt, städ och allt där till. Vi publicerar löpande högkvalitativt innehåll för att hjälpa dig som läsare att underlätta processen kring din flytt.

rengöra köksluckor
Det låter kanske lättare sagt än gjort att rengöra köksluckor, men sanningen är att det ibland kan behövas en hel del kärlek och rätt metod. Beroende på vilket material du har valt att använda i ditt kök så kan det skilja en aning i vilket tillvägagångssätt som lämpar sig bäst.
Ta bort fläckar från tapet
Det finns gott om husmorsknep att ta till vid skötsel av tapeter. Att vara försiktig och välja rätt tapet utefter rummets förutsättningar räcker också en lång väg. Men även i de mest försiktiga hushållen kan olyckor inträffa. I denna guide kommer vi gå igenom de mest effektiva metoderna för att förlänga livslängden på tapetserade väggar. 
Att rengöra diskmaskinen är viktigt för att säkerställa dess prestanda och livslängd. Dels bidrar det till en högre hygiennivå, eftersom bakterier och smuts kan samlas i maskinen över tid. Genom att regelbundet rengöra diskmaskinen minskar man risken för dålig lukt och minskar uppkomsten av farliga bakterier.
Flyttstädning checklista
Att flytta kan vara en stressig upplevelse, och det är viktigt att vara väl förberedd för att processen ska gå så smidigt som möjligt. En viktig del av flytten är flyttstädningen, där många undrar: Vad ingår i en flyttstädning? Här är en detaljerad checklista som kan hjälpa dig att säkerställa att allt blir ordentligt städat.
rensa inför flytt
Flytten är en perfekt tidpunkt att rensa hemmet. Det är en möjlighet att minska antalet saker du behöver flytta, vilket kan göra flytten mindre stressande och mer organiserad. Men hur rensar du bäst? Här är din ger vi en detaljerad guide som pratar om allt gällande flyttrensning.
Hur många flyttkartonger behöver man
Hur många flyttkartonger behöver man? När det kommer till flytt och packning är flyttlådor en viktig del av processen. Det finns dock en del tips och tricks att tänka på för att göra flytten så smidig som möjligt. Att använda sig av lite strategiskt tänk kan underlätta mycket på själva flyttdagen. Här går vi igenom var man köper flyttlådor, hur många som kan tänkas behövas och hur man packar lådan bäst.
Packningstips
Att förbereda sig inför en flytt kan kännas överväldigande. För att underlätta processen är det viktigt att följa några grundläggande packningstips. Flyttfirman kan hjälpa till en del, men du behöver ändå organisera vissa delar själv.
Checklista flytt
Flyttprocessen kan vara överväldigande, med en myriad av uppgifter att hålla reda på. För att underlätta denna process har vi sammanställt en omfattande checklista för att säkerställa att ingenting glöms bort. Vi kommer att gå igenom vad du behöver tänka på före, under och efter flytten, samt specifika aspekter att överväga när du flyttar från eller till en lägenhet eller villa.
Adressändring
När man flyttar är det viktigt att göra en adressändring för att säkerställa att all post kommer fram till den nya adressen. Adressändring ska göras genom att göra en flyttanmälan hos Skatteverket, och därefter hos Adressändring för att få eftersändning av post.
Flytta med katt
När du flyttar till ett nytt hem med din katt, är det viktigt att ge katten tid att anpassa sig till den nya miljön. Generellt rekommenderas att katten hålls inomhus i minst två veckor efter flytten. Under denna period bör du försöka vara hemma så mycket som möjligt, hålla kvar vid rutiner och se till att katten äter som den ska.